ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ: Διαπαραταξιακη Επιτροπή στον Αθλητισμό

Αν κι εφόσον θέλουμε να επιτύχουμε μια όσο το δυνατό μεγαλύτερη συμμετοχή των πολιτών στα δρώμενα της πόλης μας, τότε απαραιτήτως θα πρέπει να επιδιώξουμε τους κατάλληλους τρόπους ώστε αυτό να γίνει γεγονός.


Όταν λέμε ότι θέλουμε ένα Χαϊδάρι Για Όλους, το εννοούμε και δεν το περιορίζουμε σε έναν όμορφο τίτλο. Και για το λόγο αυτό καταθέτουμε μια πρόταση που πολλοί θα χαρακτηρίσουν «τολμηρή» αλλά για εμάς είναι αυτονόητη, εκφράζοντας ταυτόχρονα και την απορία για το λόγο που δεν είχε γίνει πράξη ως τώρα.

Αρχίζοντας από τον αθλητισμό, ζητούμε να επικρατήσει η συμμετοχική διαδικασία σε διάφορους φορείς της πόλης μας προκειμένου να γίνουν έντονες οι έννοιες της διαφάνειας, της δημοκρατίας και του εποικοδομητικού διαλόγου.

Η δημιουργία Διαπαραταξιακών Επιτροπών, που θα έχουν γνωμοδοτικό χαρακτήρα, μαζί με έναν εκπρόσωπο από κάθε αθλητικό σωματείο του Χαϊδαρίου, θα είναι ένα ρεαλιστικό βήμα προκειμένου να καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι και να συνεργαστούμε.

Δεν επιθυμούμε να υπάρχουν «σκιές» ότι κάποιος ευνοείται περισσότερο από άλλους, ούτε να γίνονται συνειρμοί δυσάρεστοι ότι υπάρχουν «κομματικές» ή «παραταξιακές» εξυπηρετήσεις ή παρεμβάσεις.

Κάτι που δυστυχώς συνέβαινε πέρυσι κατά κόρον.

Θέλουμε τη διαφάνεια, τα «ανοιχτά χαρτιά» και το διάλογο και για το λόγο αυτό η Διαπαραταξιακή Επιτροπή θα δώσει τη λύση και ταυτόχρονα θα «ανοίξει» τον ορίζοντα των αθλητικών σωματείων, συζητώντας τα πραγματικά προβλήματα.

Θέλουμε να συζητήσουμε για όσα συμβαίνουν στον Αθλητισμό της πόλης μας, να γίνουμε παράδειγμα προς μίμηση και όχι αντικείμενο χλεύης όπως συνέβη με το πρόσφατο παράδειγμα υπαλλήλου του Δήμου που… επανήλθε στη θέση του κι αναμενόμενα μετά την «υποβάθμιση» που του είχε γίνει. Αλήθεια, ο Δήμαρχος δε γνώριζε ότι αυτό που προσπάθησε να κάνει ήταν… χαμένη υπόθεση;

Ας επανέλθουμε.

Δεν επιθυμούμε να περιορίζουμε τα Αθλητικά Σωματεία σε παραταξιακά παραρτήματα, αλλά αντιθέτως θέλουμε να συνεργάζονται και να «ανοιχτούν» για το καλό της πόλης και της νεολαίας.

Το ίδιο ισχύει και για τους χώρους άθλησης, που θα πρέπει να είναι «ανοιχτοί» σε δράσεις, εκδηλώσεις και να γίνουν πραγματικά χώροι υγείας και συνεργασίας.

Για να προλάβουμε πιθανές παρερμηνείες, δε θέλουμε συνδιοίκηση αλλά ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ. Θέλουμε μια πόλη ΑΝΟΙΧΤΗ και όχι κλειστή, θέλουμε ένα Χαϊδάρι Για Όλους.

Είμαστε βέβαιοι ότι η αυτονόητη πρόταση θα γίνει αποδεκτή. Εμείς είμαστε έτοιμοι. Και μετά τον Αθλητισμό να εξαπλωθεί και σε άλλους τομείς.

Επικοινωνήστε μαζί μας: haidarigiaolous@gmail.com 

Ακολουθήστε μας στο Facebook


Comments

Popular posts from this blog

Άλλαξε ο Ντηνιακός και φόρεσε ο Σελέκος τα ρούχα του αλλιώς...

Καλώς ορίσατε στο δικό σας Χαϊδάρι Για Όλους