Άλλαξε ο Ντηνιακός και φόρεσε ο Σελέκος τα ρούχα του αλλιώς...

 

 


Η θέση μας επιβάλλει γόνιμη και εποικοδομητική μα πάνω απ’ όλα δίκαιη κριτική στην Δημοτική Αρχή, ξεκινώντας από τη βάση ότι άπαντες πρέπει να επιθυμούμε τη βελτίωση της ζωής των συμπολιτών μας. Αυτό, άλλωστε, είναι το χρέος μας και για το λόγο αυτό οφείλουμε να βρισκόμαστε σε εγρήγορση.

Κρίνουμε απαραίτητο, λοιπόν, να υπογραμμίσουμε την έντονη ανησυχία μας και τον βαθύτατο προβληματισμό μας για το γεγονός ότι περίπου ένα χρόνο μετά τις εκλογές, το Χαϊδάρι είναι μια πόλη ανενεργή σε ό,τι αφορά στην Δημοτική Αρχή. Μια πόλη που εκπέμπει διαρκώς ένα SOS, μια απόγνωση, μια αδυναμία πράξεων και λειτουργιών, μια ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΗΣΗ ασφαλώς επικίνδυνη για το παρόν και το μέλλον.

Αυτή είναι η εικόνα που βγάζουν προς τα έξω ο Δήμαρχος και οι συνεργάτες του, μια εικόνα μιζέριας, κακομοιριάς και αδράνειας. Τα προβλήματα δεν ήταν άγνωστα προεκλογικά. Και βαραίνουν φυσικά και την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, που πλέον ακολουθεί μια safe τακτική ως αντιπολίτευση: Μιλούν λιγότερο (ευτυχώς κατά μια έννοια) καθώς η αδράνεια της νυν Αρχής, τους ενισχύει! Έτσι πιστεύουν! Αρκεί να μην πέσουν στην παγίδα οι πολίτες του Χαϊδαρίου. Και δε θα πέσουν.

Είναι, όμως, μόνο αδράνεια; Μπορεί αυτή η λέξη να φαντάζει επιεικής να δίνει άλλοθι σε αποφάσεις επικίνδυνες και σαφώς επιβλαβείς για τους πολίτες μας. Πολλές φορές έχουμε αναφερθεί στον αθλητισμό, στη σύνδεσή του με τον πολιτισμό καθώς κοινωνικοποιεί τους ανθρώπους, προσφέρει στις μεταξύ τους σχέσεις, καλλιεργεί ευγενικά ένστικτα, προάγει αξίες και ιδανικά.

Ειδικά στις δύσκολες εποχές της αύξησης της παραβατικότητας πολύ περισσότερο στις μικρές ηλικίες, ο αθλητισμός αποτελεί διέξοδο κοινωνικοποίησης, πολιτισμού και ιδανικής ένταξης στο σύνολο. Προφανώς μια παράταξη που παρουσιάζεται κι επαίρεται ως αποκλειστικός φρουρός της κοινωνίας, εξαιρώντας άπαντες που θα τολμήσουν να πουν το ίδιο, θα έπρεπε να έχει ιδιαίτερη ευαισθησία σε αυτό το θέμα. Αντ’ αυτού παρουσιάζει ένα Θέατρο Σκιών στο Αθλητικό Κέντρο Δάσους Χαϊδαρίου (ΚΕΒΟΠ) με το ταρτάν να ξηλώνεται, να κλείνει σχεδόν όλο το καλοκαίρι το Κέντρο εμποδίζοντας την άθληση και τελικά να ανοίγει με το έργο να μην έχει ολοκληρωθεί, με την εικόνα να είναι άθλια.

Και με την προηγούμενη Δημοτική Αρχή να έχει κάνει λάθος (!) στον έλεγχο- προφανώς και αυτός είναι ο λόγος που δεν ασχολείται με το ζήτημα- με τη νυν να έχει… χάσει τη μπάλα και να ζητά παράταση τριών μηνών και τα σωματεία, οι απλοί αθλούμενοι πολίτες, όλοι οι Χαϊδαριώτες, μικροί και μεγάλοι να χάνουν τα αυτονόητα από την καθημερινότητά τους: Λίγες ώρες ξεγνοιασιάς, άθλησης, χαράς.

ΕΙΣΤΕ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ σε αυτή την παράνοια!

Είτε το θέλετε, είτε όχι.

Αντί να γεμίζετε τους αθλητικούς χώρους, τους αδειάζετε, διότι δεν είστε ικανοί να πράξετε τα απλά!

Πως να σας εμπιστευτούμε, λοιπόν, για τα περισσότερο πολύπλοκα;

Ας περάσουμε όμως και σε ένα άλλο θέμα που αφορά τη νυν Δημοτική Αρχή. Ο αθλητισμός στη βάση του και στη γενικότερη θεωρία του προϋποθέτει ίσες ευκαιρίες για όλους. Ειδικά για τα νέα παιδιά στις Ακαδημίες, που θα πρέπει να το μάθουν από νωρίς αφού θα τους βοηθήσει όταν θα «βγουν» στην κοινωνία, αργότερα και θα μάθουν να λειτουργούν σωστά. Οι «ώρες- φιλέτο» λοιπόν, θα πρέπει να μοιράζονται ΔΙΚΑΙΩΣ σε όλα τα Σωματεία και όχι να αποτελούν αποκλειστικότητα ενός Σωματείου. Διότι δεν έχουμε να κάνουμε με εταιρείες, ούτε με κάτι άψυχο, έχουμε να κάνουμε ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ.

Αν διαφεύγει αυτό στον Δήμαρχο και στους συνεργάτες του, είμαστε πρόθυμοι να το υπενθυμίσουμε. Διότι ανεξάρτητα από το ότι εμπρός στην λαϊκή κατακραυγή αποφάσισε να αλλάξει αρχικές αποφάσεις. Θα το ξεχάσουμε; Θα το σκεπάζουμε; Όχι... Διότι δεν είμαστε βέβαιοι αν έγινε κατανοητό το λάθος ή αν η πίεση έπαιξε ρόλο.

Είναι κανόνας ότι δε λειτουργούμε με… κομματικές εντολές και κατευθύνσεις (ντροπή να ακούγονται τέτοιες κουβέντες) για να υπηρετούμε ημετέρους αλλά με βάση τη λογική και το καλό των πολιτών. ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ να σας τα λέμε!  

ΥΓ: Τώρα που θα ανοίξουν τα σχολεία, περιμένουμε τις περαντζάδες με τίτλο «δεν έχουμε λεφτά».

Το Γραφείο Τύπου

του Δημοτικού Συνδυασμού

«Πολίτες σε Δράση Χαϊδαρίου»

Comments

Popular posts from this blog

Καλώς ορίσατε στο δικό σας Χαϊδάρι Για Όλους

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ: Διαπαραταξιακη Επιτροπή στον Αθλητισμό