Αθλητισμός για την οικογένεια: Να περάσουμε ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά μας!

Η συμμετοχή των παιδιών σε ομαδικές αθλητικές δραστηριότητες από την προσχολική ηλικία έως και το τέλος της εφηβείας τους, μόνο θετικό αποτέλεσμα μπορεί να έχουν στη ψυχοσωματική ανάπτυξή τους, πόσο δε μάλλον όταν αποκτήσουν και οι γονείς συμμετοχή σε βοηθητικό ρόλο !



Γράφει η Μαρίνα Τουτουντζή*

Για το λόγο αυτό μένω πιστή στη δέσμευσή μου για τη σπουδαιότητα του μαζικού αθλητισμού και θα επανέρχομαι τακτικά καθώς πιστεύω ακράδαντα ότι ο αθλητισμός είναι η αφετηρία για να καλλιεργήσουμε όμορφες προσωπικότητες δυνατούς χαρακτήρες απέναντι σε ότι ρημάζει το μέλλον των παιδιών μας. .

Η αλήθεια να λέγεται: Όλοι μας ζούμε μέσα σε μια καθημερινότητα που είναι άκρως εξαντλητική, λόγω των γρήγορων  ρυθμών μια και καλούμαστε να ανταπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις των παιδιών μας, αλλά και των λοιπών δεσμεύσεων του οικογενειακού προγραμματισμού .

Καλούμαστε, επίσης, καθημερινά να καλύψουμε τις ανάγκες των παιδιών μας. Μια από αυτές είναι  και οι αθλητικές δραστηριότητες που έχουν επιλέξει τα παιδιά μας, γεγονός που επικροτούμε αναμφισβήτητα.

Πώς θα σας φαινόταν όμως, να εντάξετε στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα μια δραστηριότητα μέσω της οποίας θα αποκτούσατε ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά σας, με αποτέλεσμα να λειτουργεί ως μέσο ψυχολογικής και σωματικής αποσυμπίεσης όλης της οικογένειας.

Τα παιδιά μαθαίνουν γρήγορα μέσα από τη διαδραστικότητα να λειτουργούν ομαδικά, να αναγνωρίζουν την κοινή προσπάθεια με τους γονείς τους, με αποτέλεσμα να εκφράζονται ελεύθερα καθώς διαπιστώνουν ότι οι γονείς δεν τρέχουν μόνο μέσα στη βίαιη καθημερινότητα και δείχνουν πάντα τόσο εξαντλημένοι αλλά υπάρχουν και οι στιγμές χαλάρωσης, που μπορούν να επικοινωνήσουν ανοιχτά τις ανησυχίες τους.

Όπως επίσης και να εμπλουτίσουν μαζί με τους γονείς τους, τα όνειρα που κάνουν για το μέλλον τους ενώ παράλληλα δίνεται η ευκαιρία να οικοδομήσουν εμπιστοσύνη και αυτοπεποίθηση στις ικανότητές τους.

Σε πόλεις του εξωτερικού που έχουν προχωρήσει από καιρό σε αντίστοιχες κοινές δραστηριότητες έχουν ήδη καταγράψει θετικά αποτελέσματα που σχετίζονται με την υγεία των ασκούμενων αλλά και τους ισχυρούς δεσμούς που αναπτύσσονται ανάμεσα σε παιδιά και γονείς. Στην Ελλάδα επίσης έχει ξεκινήσει αντίστοιχο πρόγραμμά σε Δήμο της Αθήνας.

Απευθυνόμενη προς τη δημοτική αρχή να θέσει ως ύψιστη προτεραιότητα την ενδυνάμωση δημοτικών προγραμμάτων που θα ενισχύουν τις οικογένειες της πόλης μας, ώστε να μη νιώθει ποτέ κανείς ότι παλεύει μόνος του

*Η Μαρίνα Τουτουντζή είναι Αντιπρόεδρος του συλλόγου εξαιρετικά διακριθέντων αθλητών ενώ ήταν υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τους «Πολίτες Σε Δράση Χαϊδαρίου»

Comments

Popular posts from this blog

Άλλαξε ο Ντηνιακός και φόρεσε ο Σελέκος τα ρούχα του αλλιώς...

Καλώς ορίσατε στο δικό σας Χαϊδάρι Για Όλους

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ: Διαπαραταξιακη Επιτροπή στον Αθλητισμό